Energie Vergelijken

De eerste energiemaatschappij staat weer in onze vergelijker. Het betreft een nieuw concept in de markt. We leggen het hieronder kort uit.

Per vandaag is Frank Energie opgenomen in de vergelijker. Bij deze aanbieder betaal je de marktprijzen van de energie. Voor gas geldt een tarief per dag en voor stroom zelfs een tarief per uur.

Bij ons betaal je de inkoopprijs. Voor gas verandert die elke dag en voor stroom elk uur. Zo zit je bij Frank niet vast aan een hoog jaartarief en kun je extra besparen door je verbruik te verschuiven naar de goedkope uren. Als het bijvoorbeeld hard waait of wanneer de zon veel schijnt, is er een energieoverschot en dat drukt de prijs. Dat werkt natuurlijk ook andersom zo. Nu de inkoopprijs van gas hoog is, betaal je bij Frank ook wat meer. Maar vermoedelijk minder dan wanneer je al een tijd bij dezelfde leverancier een variabel contract hebt. En vergeet niet: als de prijzen straks gaan dalen, dan profiteer je bij Frank direct.

Ook de maandelijkse betaling loopt anders dan normaal. Frank Energie legt uit:

Frank Energie hanteert een dynamisch voorschot. Dat betekent dat je termijnbedrag elke maand anders is, afhankelijk van je verwachte verbruik en de verwachte inkoopprijzen. In de winter betaal je relatief veel, in de zomer en lente weinig. En na afloop van de maand verrekenen we de werkelijke kosten op je eerstvolgende factuur. Zo ontstaan er geen buffers.

Vul de vergelijker in of kijk voor meer informatie op de website van Frank Energie.