Energie Vergelijken

Ondanks de stille wind en mindere energie opwekking per zonnepaneel, is de totale opwekking in juli gestegen met 32 procent ten opzichte van juli vorig jaar. Dit heeft er mee te maken dat het aantal zonnepanelen en windmolens dit jaar is gestegen.

Halverwege het jaar hebben de zonnepanelen al net zoveel opgewekt dan het hele vorige jaar. Dit blijkt uit de cijfers van energieopwek.nl.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Te zien is de grote boog richting de zomer. Zonnepanelen wekken in de winter niet zoveel energie op. Wind is in de regel meer stabiel, maar het lijkt erop dat de wind in de warme maanden iets minder waait dan daarbuiten. In februari zien we overigens een grote piek dit jaar. Dit kwam doordat het toen hard stormde, wat dus voor de windenergie gunstig was.

Maar ook de opbrengst uit windenergie is afgelopen maand toegenomen. Dit komt doordat een deel van het nieuwe windpark in Borssele in gebruik genomen is.

Heb je zelf zonnepanelen en wil je kijken bij welke aanbieder je de beste vergoeding krijgt, of wil je gewoon duurzame stroom afnemen? Kijk in onze energie vergelijker en kies desgewenst de filter Groene stroom uit NL.