Energie Vergelijken

Besparen op de servicekosten en tegelijkertijd CO2 reduceren, dat is het idee van het plaatsen van accu’s in flatgebouwen of appartementencomplexen. De zonnepanelen die op het dak staan, slaan de energie in het gebouw op voor bijvoorbeeld de lift en verlichting.

Na een succesvolle pilot start woningcorporatie Woonwaard met de uitrol van de Cube opslagaccu’s van iwell. Nog dit jaar worden er 10 stuks geplaatst en daarna volgen er nog 10 a 15 stuks, zo maakte de corporatie bekend. In de pilot werd duidelijk dat er daadwerkelijk bespaart kan worden met de accu.

Winst

De winst zal al vanaf het begin terug te zien zijn in de servicekosten. Dit is mogelijk door de accu’s te huren van iwell, aldus de corporatie. Op die manier hoeft er niet geïnvesteerd te worden. Om er voor te zorgen dat de accu’s niet alleen een bijdrage leveren tijdens de reguliere levensduur maar ook daarbuiten, claimt het bedrijf dat ze ook hergebruikt kunnen worden in mindere capaciteit.

Ook woningcorporatie Domesta start met een pilot van maximaal een jaar, in Hoogeveen. Ook zij proberen zowel te verduurzamen als te besparen op de servicekosten. Zij spreken echter wel van een investering; de levensduur wordt gezet op 20 jaar waarbij de investering er op 9 jaar uitgehaald wordt.

Besparen op aansluiting

Het voordeel van de accu is ook dat er bespaard kan worden op de grootte van de aansluiting. Domesta verwacht 1300 euro op de aansluiting alleen al te besparen.

Heb je zelf zonnepanelen en wil je kijken bij welke aanbieder je de beste vergoeding krijgt, of wil je gewoon duurzame stroom afnemen? Kijk in onze energie vergelijker en kies desgewenst de filter Groene stroom uit NL.